/
Over Bodemrijk

Over Bodemrijk

Een duurzame toekomst in een groene regio; met de circulaire bodemverbeteraars en grondproducten van Bodemrijk brengen we die een stap dichterbij.

Bodemrijk is een circulair Noord-Hollands concept. Van tuin-, plantsoen- en snoeiafval van inwoners en bedrijven maken we 100% natuurlijke bodemverbeteraars, die daarna door gemeentes, aannemers en hoveniers weer ingezet kunnen worden in onze steden, dorpen, tuinen en plantsoenen. Zo maken we dicht bij huis met een minimum aan transport en CO2-uitstoot de cirkel rond.

Een groene leefomgeving is een gezonde leefomgeving

Om de gevolgen van klimaatverandering het hoofd te kunnen bieden, hebben we een goede bodem en veel groen nodig. Daarmee kunnen we regenwater beter opvangen bijvoorbeeld, maar ook hittestress tegengaan. Groen is ook nodig om de biodiversiteit te stimuleren en de luchtkwaliteit te verbeteren. Bomen en planten nemen immers fijnstof op en zetten CO2 om in zuurstof. En misschien wel het allerbelangrijkst: uit steeds meer onderzoek blijkt dat een groene omgeving mensen gelukkiger en socialer maakt.

Een gezonde bodem: de basis voor die groene leefomgeving

De bodemverbeteraars van Bodemrijk hebben een 100% natuurlijke basis en zitten van nature vol organische stoffen, mineralen en schimmels die het bodemleven stimuleren en zorgen voor een gezonde planten- en gewassengroei. Het zijn hoogwaardige producten die de bodem een optimale structuur geven, waardoor deze voedingsstoffen en water beter vast kan houden. Onze producten leveren langdurig voeding aan het bodemleven. Bodemrijk producten zijn bovendien vrij van onkruid- en kiemzaden en werken daarom ziekte-onderdrukkend voor planten en gewassen. Ze vergroten de bodemweerbaarheid én de bodemvruchtbaarheid.

Zo maken we van groenafval onze hoogwaardige bodemverbeteraar

Het groenafval wordt eerst verkleind tot een fijne fractie, op ruggen gelegd, bevochtigd en regelmatig belucht door het omzetten van de ruggen. Tijdens dit proces loopt de temperatuur op tot circa 70°C. Doordat wij het groenmateriaal op natuurlijke wijze hygiëniseren, ontstaat na afzeving een hoogwaardig en kiemvrij groen compostproduct. De compost kan direct worden ingezet of worden toegepast als grondstof voor onder andere: tuingrond, bomengrond, bemest zand of zwarte grond.

Altijd in de buurt, dus goed voor het milieu

Bodemrijk staat garant voor kwaliteit, op welke locatie u onze producten ook afhaalt of geleverd wilt hebben. We hebben drie verkooplocaties in Noord-Holland. Daar worden de Bodemrijk producten zoveel mogelijk gemaakt én verkocht, zodat er zo min mogelijk transport plaats hoeft te vinden. En handig voor u: er is altijd een afhaalpunt in de buurt. Daarmee voorkomt ook u CO2-uitstoot. We komen onze producten met net zoveel plezier bij u op locatie brengen. Waar of wanneer u ons ook nodig heeft, u heeft altijd één aanspreekpunt.

Door circulaire producten dichtbij in te zetten, kunnen we de regio écht verduurzamen

In 2050 moet de Nederlandse economie circulair zijn. Om daar te komen, moeten we ook onze openbare ruimte anders gaan inrichten en zoveel mogelijk circulaire materialen inzetten. In Nederland wordt jaarlijks al zo’n 3 miljoen ton groenafval ingezameld, uit zowel openbaar als particulier groen. Dit materiaal wordt volledig gerecycled, maar niet altijd in dezelfde regio afgezet. Om onnodig transport te voorkomen sluiten wij steeds meer kleine kringlopen binnen Noord-Holland.

Uw eigen groenafval oneindig recyclen? Dát is circulair denken.

Bodemrijk biedt de mogelijkheid het door u zelf aangeleverde materiaal na verwerking tot bodemverbeteraar weer af te halen en toe te passen in uw eigen projecten. Hoe mooi is het als groenstromen weer door uzelf of op dezelfde plek als bodemverbeteraar worden ingezet. Het groen dat daar op groeit, zorgt daarna immers weer voor nieuw groenafval, waar wederom bodemproducten van kunnen worden gemaakt. Zo creëren we een oneindige cirkel en werken we met elkaar aan een groene toekomst voor de regio.

Circulaire oplossingen om steden en dorpen te vergroenen

Gemeentes leveren een grote bijdrage in de transitie van een lineaire naar een circulaire economie. Om de ambities van het rijk te helpen realiseren, maar ook omdat inwoners daarom vragen. Duurzaamheidseisen spelen dan ook een steeds grote rol in projecten en bij de selectie van partners. Door te werken met de producten van Bodemrijk zijn kwaliteit én circulariteit geborgd.

Samenwerken: ook dat hoort bij de circulaire economie

Bij Bodemrijk werken we daarom intensief samen met steeds meer groenleveranciers, afnemers en eindgebruikers. Ons team bestaat uit kundige mensen, die gaan voor een 100% groene wereld. Idealistisch? Dat zijn we zeker. Maar we zijn vooral van het doen. We helpen u op weg met onze kennis, onze prachtige producten en een oplossing op maat.

MVO: de daad bij het woord voegen

Door het inzetten van circulaire bodemproducten kunt u klanten, medewerkers of inwoners laten zien dat u er alles aan doet om de circulaire economie te helpen realiseren. Wij helpen u graag met de juiste facts & figures voor aanbestedingsdocumenten of voor de communicatie met uw stakeholders. Ook voorzien we u van de benodigde certificaten. Zo werkt u aan uw footprint én kunt u een duidelijk statement maken.

Inspiratie, advies of even snel een antwoord nodig?

Bel de klantenservice 088 47 20 080 of stuur een mail naar info@bodemrijk.nl.